Cheile Sohodolului

Obiective turistice

Cheile Sohodolului sunt aflate in nordul judetului Gorj si apartin lantului muntos Retezat Godeanu din Carpatii Meridionali. Este o rezervatie naturala ce se intinde pe o distanta de 350 de hectare.

Cheile s-au sapat in calcarele cretacice de catre apele raului Jales si pot fi vazute in diverse forme de relief, canioane, avene si pesteri.

„NARILE” pe Cheile Sohodolului

Rezervatia naturala Cheile Sohodolului este o destinatie foarte vizitata de turisti pentru numeroasele atractii pe care le ofera: perisaje superbe, flora si fauna bogata, trasee montane amenajate si zone precum Pestera Popii sau Narile si Inelul. Drumul este impodobit cu cascade, verdeata si tablouri naturale minunate sapate in stanci. Poti vizita acest drum spectaculos chiar daca nu esti un impatimit al traseelor montane, Cheile Sohodolului fiind si destinatia favorita a familiilor ce vor sa petreaca o dupa masa la „iarba verde”. Traseul este amenajat punctual cu locuri pentru picnic sau gratar speciale pentru turisti sau localnici

Pentru pasionatii de alpinism, exista peste 120 de trasee amenajate, concursuri si cursuri de alpinism. De asemenea exista activitati si pentru pasionatii de pescuit, Valea Sohodolului fiind locul ideal pentru cei impatimiti care prefera pescuitul la spinning si un pastrav de munte.

Cascada pe Cheile Sohodolului

Din punct de vedere al cazarilor, variantele sunt multiple. De la cazarea cu cortul, la cazarea in zona cheilor sau la cazarea in orasul Targu Jiu pentru trasee complexe. Zona cheilor are multiple pensiuni ce ofera locuri de cazare, dar la capatul cheilor se afla o poienita unde turistii obisnuiesc sa isi instaleze corturile. Daca alegeti cazarea in oras, puteti vizita mai multe obiective ale judetului pe o perioada mai lunga de timp

„INELUL” pe Cheile Sohodolului

Tags :
Obiective turistice
Share This :

Have Any Question?

Do not hesitage to give us a call. We are an expert team and we are happy to talk to you.